Cum se opresc în Windows 8 sau 7 notificările de upgrade la Windows 10

Microsoft oferă upgrade gratuit la Windows 10 pentru utilizatorii de Windows 7 și Windows 8. Poate ai observat sau poate te-a enervat mesajul care apare de fiecare dată la pornirea computerului și îți cere să confirmi upgrade-ul automat al computerului la Windows 10. Dacă ai reușit să eviți până acum click-ul din greșală pe căsuța cu upgrade-ul și vrei să găsești o metodă de a scăpa definitiv de acest lucru, iată ce trebuie făcut.

Ca parte din programul Microsoft de a aduce Windows 10 mai aproape de utilizatori, a fost introdusă în pachetul de patch-uri periodice o aplicație GWX.exe. Aceasta se downloadează automat în procesul de Windows Update, în Windows 7 și 8, ca fiind un update recomandat și important – Update for Windows 7 (or 8) for x64 (or x86)-based Systems (KB3035583) . Dacă l-ai instalat deja, îl poți găsi în Control Panel -> Windows Updates. Pentru dezinstalare se dă click pe View Update History iar apoi pe Installed Updates. În lista nouă care s-a deschis se caută KB3035583 și se dezinstalează, după care se repornește commputerul.

doneit.ro - win 10 update remove 1

După restartarea computerului, se intră din nou în Windows Update și se dă click pe Check for updates. KB3035583 va apărea în lista de update-uri recomandate/importante. Dacă dai click dreapta peste el și selectezi Hide update nu te va mai deranja niciodată. Pe unele computere s-ar putea să apară în lista de update-uri recomandate/importante și Upgrade to Windows 10, version 1511, 10586 sau Upgrade to Windows 10. În acest caz trebuie și ele marcate cu Hide update.

doneit.ro win 10 remove 2

 

 

Posted on: 19/04/2016, by :